Englishעִבְרִית
Englishעִבְרִית

פומלו

גוליית

ממוצא: דרום מזרח אסיה
מועד הבשלה: אוקטובר-פברואר
תכונות: פרי גדול, צורתו אגסית. הקליפה עבה מאוד ומתקלפת בקלות וצבעה צהוב ירקרק. על גב הקליפה לוזי שמן בולטים. הציפה בהירה, חצי יבשה ובעלת אחוז מיץ נמוך. הטעם מתוק וחסר מרירות או חומציות. הפרי חסר זרעים בהעדר מפרים זרים. עם מפרים יעילים הפרי מכיל הרבה זרעים. העץ בגודל בינוני, העלים גדולים והפוריות טובה. הפרי גדל בחלקו הפנימי של העץ ויכול להשתמר תקופה ארוכה על העץ. בקטיף מאוחר, הציפה מתייבשת ושקיות המיץ מתבקעות. עונת הפריחה היא באיחור של שבועיים שלוש לעומת זני הדרים אחרים הגדלים באותם תנאים.

צ'נדלר

מוצא: קליפורניה
מועד הבשלה: אוקטובר-נובמבר
תכונות: הפרי גדול, צורתו עגולה פחוסה. הקליפה דקה יחסית לזני פומלו אחרים, חלקה, מתקלפת בקלות, וצבעה צהוב. הציפה בגוון אדום ורוד (תלוי בטמפ') כתוצאה מצבירת הפיגמנט ליקופן. היא מיצית, עסיסית והטעם מתוק. מכיוון שהזן עקר לעצמו, הפרי חסר או מועט זרעים בהעדר מפרים זרים. בנוכחות מפרים (בעיקר פומלו גוליית) לפרי הרבה זרעים. העץ גדול עם נוף רחב. הפוריות בינונית וקיימת חשיבות בעיתוי קטיפת הפרי. בקטיף מאוחר, רמות הסוכר והחומצה יורדות והטעם של הפרי תפל. בשל כך אין לגדל את הזן על כנות לימוניות. בנוסף לכך קיימת רגישות גדולה למחלת אקסוקורטיס.

פומלית

מוצא: קליפורניה
מועד הבשלה: ספטמבר-נובמבר
תכונות: הפרי בגודל בינוני גדול, צורתו עגולה פחוסה. הקליפה עבה, חלקה, מתקלפת בקלות וצבעה –ירוק (בסוף תהליך ההבשלה צבע הקליפה צהוב ירוק). הציפה בהירה עם שקיות מיץ גדולות, מיצית כמו אשכולית עם טעם מתוק כמו פומלו ואיכות פנימית מעולה. אחוזי המיץ נמוכים במעט מאשכולית אך גבוהים בהרבה מאשר בפומלו. אחוזי החומצה נמוכים מהאשכולית ובד"כ פחות מ 1% ואילו אחוזי הסוכר דומים לאשכולית או גבוהים ממנו. הפרי -חסר זרעים לחלוטין. הפרי משווק כאשר צבע הקליפה ירוק ע"מ להבדיל מאשכולית ונמכר תחת השם סוויטי Sweeti .

פומלית אדומה (עינת-רדסון)

מוצא: ישראל, השבחה מכון וולקני
מועד הבשלה: נובמבר-פברואר
תכונות: הפרי גדול, צורתו עגולה פחוסה (דומה לאשכולית). הקליפה דקה, חלקה, מתקלפת בקלות, וצבעה צהוב מלווה בגוון ורוד בהיר. הציפה מיצית עם איכות פנימית מעולה. הטעם מתוק ומשובח מלווה במרירות מעטה. הפרי טריפלואיד חסר זרעים. העץ בגובה בינוני. הפוריות בינונית וקיימת נטייה לסירוגיות.

פלמינגו

מוצא: ישראל, השבחה מכון וולקני
מועד הבשלה: נובמבר-ינואר
תכונות: פרי גדול, צורתו עגולה. הקליפה עבה, חלקה, מתקלפת בקלות וצבעה צהוב עז. הציפה בגוון אדום כתוצאה מצבירת ליקופן (עוצמת הצבע תלויה בטמפ'), מיצית, עסיסית עם טעם מתוק ומיוחד. הפרי מועט זרעים בהעדר מפרים זרים. העץ גדול ורחב. הפוריות נמוכה וקיימת נטייה לסירוגיות והתבקעות הפרי במהלך ההבשלה. הפרי נשמר היטב על העץ מבלי לאבד את איכותו הפנימית.


דילוג לתוכן